الکترود آما

الکترود آما جزء اولین الکترودهایی است که در کشور توسط متخصصین ایرانی در سال 1338 ساخته شده است. به مرور زمان و با گسترش زیرساخت­ها، تولید انبوه الکترود آما در سال 1340 آغاز شد. قبل از این زمان، نیاز  داخلی کشور به الکترود جوشکاری توسط واردات از شرکت های آمریکایی و اروپایی تامین می شد که میزان آن  سالانه بالغ بر 1100 تن الکترود بود. خوشبختانه با پیشرفت صنعت داخلی، در سال 1342 کشور بی نیاز از واردات الکترود جوشکاری شد و الکترود آما بخش بزرگی از نیاز کشور را تامین کرد. شرکت آما با یک شرکت سوئیسی به منظور تبادل آخرین فناوری های روز دنیا به مدت 40 سال است که همکاری دارد. در پی رشد و توسعه صنعت کشور، نیاز به الکترود آما، روز به روز افزایش یافت. در نتیجه این شرکت اقدام به ساخت واحد جدید کرده و ظرفیت تولید خود را به 45000 تن در سال رسانده است.
الکترود آما شامل انواع الکترودهای جوشکاری بوده که همه نیاز های مربوط به جوشکاری در صنایع مختلف را برطرف می کند.

انواع الکترود آما

  • الکترود روتیلی
  • الکترود قلیایی
  • الکترود با جایگزینی بالا
  • الکترود سلولزی
  • الکترود مختص فولاد زنگ نزن
  • الکترود سلولزی مختص لوله های نفت و گاز
  • الکترود مختص آلیاژ نیکل
  • الکترود فولادهای مقاوم به خزش
  • الکترود مختص چدن
  • الکترود روکشی سخت
  • الکترود آلومینیوم و برنز
  • الکترود برش و شیار زنی
  • الکترود فولادی ساختمانی دانه ریز

لازم به ذکر است که کلیه محصولات شرکت آما دارای استاندارد های ASME، DIN و EN می باشد.
استاندارد ASME، مخفف جمله American Society of Mechanical Engineers می باشد که انجمنی علمی و مهندسی بوده در زمینه علم مهندسی مکانیک فعالیت دارد. این شرکت آمریکایی یکی از قدیمی ترین سازمان هایی بوده که در تدوین استانداردهای جهانی نقش پررنگی دارد.
استاندارد DIN نیز مخفف کلمه Deutsches Institut für Normung بوده که یک سازمان ملی آلمانی است و در زمینه استاندارد سازی محصولات صنعتی فعالیت دارد.
استاندارد EN  نیز مربوط به  استانداردهای کمیته استاندارد سازی اروپا می باشد که در زمینه تولیدات صنعتی فعالیت می کند.
الکترود آما در صنایع و کارگاه های مختلف مهندسی و ساخت و ساز کاربرد گسترده ای دارد. الکترود آما مفتول فلزی است که دارای یک پوشش فلاکس بوده بسته به قطر مغزی آن، قطر الکترود های مختلف متفاوت است. همانطور که می دانیم از الکترود برای جوش دادن و پر کردن فضای اتصال بین دو قطعه یا دو سطح استفاده می شود. پوشش الکترود آما در ایجاد و ثبات قوس الکتریکی نقش بسزایی دارد.
این پوشش با ایجاد عایقی برای تشکیل گاز محافظ و تشکیل سرباره شناور در سطح جوش، برای افزایش مدت زمان مورد نیاز برای سرد شدن جوش استفاده می شود. چنانچه از الکترود بدون پوشش برای جوشکاری استفاده شود، جوش هایی با ظاهر نامناسب ایجاد می شود. همچنین مقاومت این جوش ها در برابر بارهای ضربه ای ضعیف است.
الکترود دارای پوشش، نواقص جوشکاری را می پوشاند. در واقع پوششی که روی مفتول فولادی الکترود وجود دارد، موجب حفاظت از قوس الکتریکی و فلز جوش در حین عملیات جوشکاری از مرحله ذوب تا مرحله انجماد می شود. البته الکترود بدون پوشش در موقعیتهای محدودی مانند جوش اتوماتیک زیر پودری و تحت حفاظت گاز استفاده می شود.
جنس روکش الکترود از مرغوب ترین فلزات قلیایی خاکی بوده که تثبیت کننده قوس الکتریکی بوده و از آلیاژهای آهن دار نیز به عنوان عناصر احیا کننده استفاده می شود. تکنیک جدیدی که در ساخت الکترود آما به کار رفته، اضافه شدن پودر آهن به روکش الکترود است که موجب تبدیل آهن به فولاد، در حرارت بالای قوس الکتریکی شده و جوش ایجاد شده دارای سطح کیفیت بالاتری است.
در واقع پوشش الکترود آما به طور قابل توجهی ترکیب فلز جوش را تنظیم می کند که این امر می تواند با اضافه شدن یک عنصر دیگر رخ دهد و یا ترکیب اصلی مفتول الکترود حفظ شود. روکش الکترود آما همچنین موجب سهولت در شروع جوشکاری شده و قوس ایجاد شده دارای ثبات باشد. همچنین میزان پاشیدگی جوش کمتر است و الکترود به گونه ای عمل می کند که اکسید­ها و آلودگی­ها را می­زداید. از طرفی این پوشش ضمن افزایش سرعت جوشکاری، شکل مناسبی به نوار جوش می دهد.

 

برای مشاهده ی الکترود های جوشکاری اینجا کلیک کنید

برای آشنایی بیشتر با شرکت صنعتی آما اینجا کلیک کنید

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *