مفتول جوشکاری یکی از اجزای حیاتی در فرآیندهای جوشکاری است که نقش اساسی را در ایجاد اتصالات مستحکم و پایدار میان قطعات فلزی ایفا می‌کند. این قطعه پرکاربرد در صنایع مختلف از جمله ساخت و ساز، خودروسازی، کشتی‌سازی و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد و پیوندهای مقاومی میان فلزات گوناگون ایجاد می‌کند.

مفتول جوشکاری چیست؟

مفتول جوشکاری که به آن سیم جوش نیز گفته می‌شود، یک قطعه فلزی بلند و باریک است که در فرآیند جوشکاری به منظور ایجاد اتصال میان قطعات فلزی استفاده می‌شود. هنگام جوشکاری، سیم جوش بر اثر حرارت بالای تولید شده توسط قوس الکتریکی، ذوب می‌شود و به صورت مذاب بر روی قطعات فلزی ریخته می‌شود. این مواد مذاب پس از سرد شدن، یک اتصال قوی و محکم میان قطعات ایجاد می‌کنند.

مفتول جوشکاری نه تنها برای پر کردن فضای بین قطعات و ایجاد اتصال فیزیکی استفاده می‌شود، بلکه با علت دارا بودن ترکیبات شیمیایی خاصی، وِیژگی‌های مکانیکی و مقاومتی اتصالات را نیز بهبود می‌بخشد.

این مفتول‌ها در انواع مختلف و با ترکیبات گوناگون برای کاربردهای مختلف صنعتی، ساخت و ساز، تعمیرات و تولیدات استفاده می‌شوند.

انواع سیم جوش

مواد جوشکاری معمولاً در قالب مفتول برای انجام عملیات جوشکاری مورد استفاده قرار می‌گیرند. انواع مختلف مفتول‌ جوشکاری بر اساس مواد جوش، اندازه و نوع جوشکاری با یکدیگر متفاوت متفاوت هستند که هریک از آنها در حوزه‌های خاصی بکار گرفته می‌شوند.

انواع سیم جوش بر اساس جنس

انواع مفتول جوشکاری دارای جنس‌های مختلفی هستند که هریک از آنها برای استفاده در حوزه‌های خاصی مناسب می‌باشند.

مفتول فولادی

این نوع مفتول جوشکاری از فلز فولادی است و برای جوشکاری فلزاتی مانند فولاد کربنی و فولاد ضد زنگ بکار گرفته می‌شود.

مفتول آلومینیوم

این مفتول جوشکاری حاوی آلومینیوم، به عنوان فلز جوش در نظر گرفته می‌شود و برای جوشکاری فلز آلومینیوم و آلیاژهای آلومینیومی کاربرد دارد.

مفتول استیل ضد زنگ

این نوع مفتول جوشکاری حاوی فلزهایی مانند فولاد ضد زنگ (معمولاً با اندازه‌های مختلف کروم و نیکل) است و برای جوشکاری قطعاتی استفاده می‌شود که به مقاومت در برابر زنگ‌زدگی نیاز دارند.

مفتول تیتانیوم

این مفتول جوشکاری حاوی فلز تیتانیوم است که برای جوشکاری فلز تیتانیوم و آلیاژهای آن به خصوص در صنایع هواپیما سازی و صنایع فضایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مفتول نیکل

این نوع مفتول جوشکاری شامل فلز نیکل است و برای جوشکاری فلزاتی که در محیط‌های با دمای بالا یا شرایط خاص همچون صنایع شیمیایی و پتروشیمی مورد استفاده قرار می‌گیرند، دارای کاربرد گسترده است.

مفتول برنج

این مفتول جوشکاری حاوی آلیاژهای برنج است و برای جوشکاری فلزات مسی و آلیاژهای دارای برنج مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع سیم جوش بر اساس ساختار

سیم یا مفتول جوشکاری بر اساس ساختار نیز به دو دسته تو پودری و سخت، طبقه‌بندی می‌شوند.

مفتول جوش تو پودری

سیم جوش تو پودری دارای یک هسته تو خالی است که با پودر شار پر شده است. پودر شار در حین فرآیند جوشکاری ذوب شده و به عنوان محافظ قوس و همچنین بهبود دهنده خواص جوش عمل می‌کند.

سیم جوش تو پودری دارای دو نوع خود محافظ  و گاز محافظ است. نوع خود محافظ به گاز محافظ نیازی ندارد و بیشتر در محیط‌های باز و شرایط جوی نامساعد کاربرد دارد. در حالی که نوع گاز محافظ به همراه گاز محافظ استفاده می‌شود و کیفیت جوش بالاتری را ارائه می‌دهد. این نوع سیم جوش برای جوشکاری قطعات ضخیم و پروژه‌های سنگین مناسب است.

مفتول جوش سخت

سیم جوش سخت از یک فلز پیوسته و بدون پوشش تشکیل شده است. این نوع سیم جوش بیشتر در فرآیندهای جوشکاری گاز محافظ  و جوشکاری زیر پودری استفاده می‌شود.

سیم جوش زیرپودری به دلیل ساختار مقاوم و قابلیت هدایت حرارتی و الکتریکی بالا، برای جوشکاری فلزات سخت مختلف از جمله فولادهای کربنی و فولادهای ضد زنگ مناسب است. مزیت اصلی این نوع سیم، پایداری قوس و کیفیت بالای جوشکاری است.

انواع سیم جوش بر اساس شکل ظاهری

سیم‌های جوش را بر اساس شکل ظاهری نیز می‌توانیم به دو دسته پوشش‌دار و بدون پوشش دسته‌بندی کنیم که ویژگی‌های آنها شامل:

سیم جوش پوشش‌دار

سیم جوش پوشش‌دار دارای لایه‌ای از مواد حفاظتی یا آلیاژهای مختلف بر روی سطح سیم است. این پوشش از اکسید شدن فلز پایه جلوگیری کرده و به بهبود کیفیت جوش کمک می‌کند. سیم جوش پوشش‌دار به دو نوع اصلی تقسیم می‌شود: سیم جوش با پوشش فلزی (مثل روکش مسی) و سیم جوش با پوشش شار (مثل سیم‌های تو پودری). این نوع سیم جوش برای جوشکاری قطعات ضخیم مناسب است.

سیم جوش بدون پوشش

این نوع سیم جوش فاقد هرگونه پوشش یا لایه حفاظتی است و اغلب در فرآیندهای جوشکاری گاز محافظ و جوشکاری زیر پودری استفاده می‌شود.

سیم جوش بدون پوشش به دلیل عدم وجود لایه محافظ به استفاده از گاز محافظ نیاز دارد تا از اکسیداسیون و آلودگی قوس جوش جلوگیری شود. این نوع سیم جوش برای جوشکاری فلزات مختلف مانند فولادهای کربنی، فولادهای ضد زنگ و آلومینیوم مناسب است و در بسیاری از پروژه‌های صنعتی و ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

جدول انواع سیم جوش

در جدول زیر می‌توانید انواع سیم جوش و کاربرد آنها را مشاهده کنید.

جدول انواع مفتول جوشکاری

خرید مفتول جوشکاری

برای خرید مفتول جوشکاری باید به نوع مفتول و حوزه موردنیاز خود توجه داشته باشید تا بتوانید مفتولی مناسب و کاربردی تهیه نمایید. کیفیت بالای مفتول یا سیم جوش نیز از اهمیت بالایی برخوردار است و ارتباط مستقیمی با نتیجه نهایی جوشکاری و ایجاد اتصالات محکم و مقاوم میان فلزات دارد.

مفتول جوشکاری را از فروشگاه‌ها و برندهای معتبر خریداری کنید تا نگرانی بابت کیفیت آن نداشته باشید. مجموعه ایلیا صنعت ارائه دهنده انواع مفتول یا سیم جوشکاری از برند معتبر آما است که تمامی محصولات خود را با ضمانت اصیل بودن کالا و در سریع‌ترین زمان ممکن برای مشتریان خود ارسال می‌کند.

قیمت سیم جوش

قیمت سیم جوش به عوامل مختلفی همچون نوع مفتول، مواد سازنده و همچنین برند تولیدکننده آن بستگی دارد. جهت استعلام قیمت انواع مفتول جوشکاری با واحد پشتیبانی ایلیا صنعت در ارتباط باشید.

فروش عمده سیم جوش

گروه ایلیا صنعت مرکز پخش و فروش عمده انواع مفتول جوشکاری باکیفیت از برند معتبر آما است که تمامی محصولات خود را با ضمانت اصیل بودن کالا عرضه می‌کند. جهت خرید مستقیم انواع سیم جوش با قیمت مناسب و تحویل سریع از طریق وب سایت ما اقدام نمایید.

محصولاتپیش‌فاکتورتماس با ماواتس‌اپ

کاربر گرامی برای دریافت پیش فاکتور
می توانید از روش های زیر اقدام نمایید.

کارشناسان ما در کمتر از 30 دقیقه به درخواست شما پاسخ خواهند داد.