طریقه ی درست نگهداری الکترود های جوشکاری

الکترود های روپوش دار را باید بر اساس دستورالعمل کارخانه ی سازنده ی آن نگهداری کرد. چون هر کدام از انواع الکترود های جوشکاری باید در جای مخصوصی انبار و نگهداری شوند.
رطوبت الکترود های روپوش دار را فاسد می کند. در زمان نگهداری الکترود روپوش دار در انبار باید آنها را از نم و رطوبت در امان نگه داشت. برای مثال اگر الکترود سلولزی مرطوب یا چرب شوند در هنگام جوشکاری قوس هیدروژن تولید می شود که وارد جوش شده و درنتیجه جوش به صورت مطلوب حاصل نمی شود. و یا حتی ممکن است باعث شکست جوش شود، برای همین باید الکترود های سلولزی را در جعبه های لحیم شده نگهداری کرد.
یکی از موارد خیلی مهمی که باید به آن توجه کرد حمل و نقل الکترود ها می باشد. در زمان جابجایی الکترود های جوشکاری باید با دقت انجام شود تا از ضربات مکانیکی وارد به آنها جلوگیری کرد. چون اگر الکترود ها در اثر صدمات فیزیکی شکسته شوند در هنگام جوش این قطعات وارد استخر مذاب شده که باعث ایجاد انحراف در  قوس می شوند پس در هنگام حمل و نقل دقت کنید.

نحوه ی تشخیص الکترد های سالم

 

شناسایی الکترود جوشکاری سالم یکی با وزن کردن الکترود ها قبل و بعد از خشک شدن انجام می شود که با این روش می توانید مقدار رطوبت الکترود ها را تشخیص دهید.
راه دوم که خیلی راحت و آسان می باشد این است که الکترود های جوشکاری را در کف دست تان بگیرید و آنها را به هم مالش دهید و به صدای تولید شده از مالش الکترود ها به هم گوش دهید. اگر صدا ایجاد شده شبیه صدای برخورد فلز زبر و خشن بود این الکترود ها سالم هستند، ولی اگر صدای ایجاد شده بم بود نشان دهنده ی این است که این الکترود ها دارای نم و رطوبت هستند.

الکترود خشک کن

بعضی از انواع الکترود ها باید قبل از استفاده در عملیات جوشکاری در کوره های ویژه ایی خشک شوند. البته الکترود خشک کن های کوچک و دستی هم برای پروژه های سبک تر استفاده می شوند. روش کار با هر دو دستگاه الکترود خشک کن به این صورت است که الکترود ها را در قفسه های مخصوص دستگاه می گذارند و طبق دستورالعمل سازنده الکترود ها، آنها را در دما و حرارت معین تنظیم و خشک می کنند.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *