قیمت الکترود جوشکاری

قیمت الکترود جوشکاری موضوعی است که در این مقاله به آن می پردازیم. الکترود جوشکاری یکی از قطعات بسیار پر مصرف در صنایع و مصارف مختلف صنایع می باشد که انواع و تیپ های مختلفی داشته و تحت برندهای متفاوتی در بازارهای صنعتی یافت می گردد. اگر بخواهیم الکترود جوشکاری را تعریف کنیم می توانیم بگوییم که الکترود جوشکاری به یک سیم روکش دار گفته می شود که معمولاً از جنس فلز در نظر گرفته شده و از طریق آن می‌توان به فرایند و پروژه های جوشکاری اقدام نمود. معمولاً جنس الکترود جوشکاری را طوری انتخاب می کنند که به تجهیزات دیگر مورد استفاده در جوشکاری نزدیک باشد.
انواع مختلف الکترودهای جوشکاری دارای پارامتری به نام قطر مغزی می باشد که با توجه به این پارامتر می‌توان اندازه الکترود را مشخص نمود. در حالت کلی وظیفه الکترود این است که دو صفحه که در بین آنها فاصله داشته را به یکدیگر متصل کرده و به نحوی فضای خالی بین دو صفحه را پر نماید. از جمله مهمترین موادی که از آنها برای ساخت انواع مختلف الکترود استفاده می شود می توان به مواردی مانند آهک، اکسید، سدیم، آزبست و غیره اشاره نمود.

عوامل تعیین کننده قیمت الکترود جوشکاری

قیمت الکترود جوشکاری بسته به نوع برند، نوع بسته بندی، استاندارد و بسته بندی آن متفاوت است. موضوع مهمی که در ارتباط با قیمت الکترود جوشکاری مطرح بوده، استاندارد این کالا است. انجمن جوشکاری آمریکا که به اصطلاح AWS نام دارد، یک موسسه علمی بوده که در زمینه پیشرفت صنعت جوشکاری جهان فعالیت دارد. این موسسه به منظور استاندارد سازی، آموزش انواع روش های جوشکاری، لحیم کاری، برش با قوس الکتریکی و گاز و پوشش دهی حرارتی تاسیس شده است.
AWS دستورالعمل های مختلفی برای کنترل کیفی جوشکاری منتشر می کند که برای صنعت جوشکاری در سراسر دنیا مفید واقع شده است. لذا در کشور ما هم استاندارد AWS یکی از معیار های تعیین قیمت الکترود جوشکاری است.
الکترود یک مفتول فلزی یا گرافیتی است که جریان برق از آن عبور کرده و دور آن را پوشش فلاکس در بر گرفته است. محاسبه قطر الکترود از روی قطر مغزی صورت می گیرد. روکش معمولا از آهک، سلولز، آزبست، اکسید سدیم و خاک رس ساخته می شود. الکترود جوشکاری برای اتصال و پرکردن فضای بین دو سطح با کمک جوشکاری، به کار می رود.
ثبات قوس الکتریکی ضمن جوشکاری، توسط پوشش فلاکس احاطه کننده الکترود، تامین می شود. همچنین پوشش فلاکس موجب ایجاد گاز محافظ و شکل گیری سرباره روی سطح جوش برای طولانی تر شدن مدت زمان خنک شدن جوش، می شود.
همانطور که گفته شد، قیمت الکترود جوشکاری به عوامل مختلفی بستگی دارد. یکی از این موارد، جنس مفتول به کار رفته است.

انواع مختلف الکترود جوشکاری

الکترود جوشکاری دارای تیپ ها و انواع مختلفی می باشد که با توجه به یک سری ویژگی ها و فاکتور های مختلف این انواع قابل تشخیص می باشند و همچنین بر روی قیمت الکترود جوشکاری تاثیر می گذارد.  از پارامتر هایی که در ساخت انواع مختلف الکترود در نظر گرفته می شود و بر روی قیمت الکترود جوشکاری تاثیر می گذارد، می توان به جنس مفتول و ضخامت پوشش الکترود جوشکاری و همچنین دیگر پارامتری که بر روی قیمت الکترود جوشکاری تاثیر می گذارد پوشش فلاس الکترود جوشکاری اشاره نمود.
اگر بخواهیم الکترود جوشکاری را از نظر پوشش فلاس الکترود را طبقه بندی نماییم می توان به انواع مختلفی از قبیل الکترود سلولزی، الکترود روتیلی و همچنین الکترود پوشش قلیایی و الکترود روتیلی با پودر آهن اشاره نمود که در صورت استفاده از هر یک از این پوش ها قیمت الکترود جوشکاری متفاوت خواهد بود. همچنین اگر بخواهیم الکترود را بر اساس ضخامت پوششی به کار رفته در آن طبقه بندی کنیم می‌توان به موارد مانند الکترود جوشکاری با ضخامت نازک، الکترود با ضخامت ضخیم، الکترود با ضخامت بسیار ضخیم و الکترود با ضخامت متوسط اشاره نمود که قیمت الکترود جوشکاری در هدکدام از این انواع نام برده شده متفاوت خواهد بود. اگر بخواهیم با توجه به نوع ساخت الکترود آن را طبقه بندی کنیم می‌توان به الکترود انجماد سریع، الکترود جوشکاری انجماد پر شده و همچنین الکترود چسبان سریع اشاره نمود.
همانطور که گفته شد یکی دیگر از پارامتر هایی که انواع مختلف الکترودهای جوشکاری را مشخص می کند جنس مفتول به کار رفته در الکترود جوشکاری می باشد که از این منظر می‌توان به الکترودهایی مانند الکترود ساخته شده از جنس مفتول آلومینیومی الکترود ساخته شده از جنس ضد زنگ الکترود ساخته شده از جنس نیکل و همچنین الکترود کم کربن اشاره نمود که قیمت الکترود جوشکاری در نوع ضد زنگ بیشتر از بقیه موارد می باشد.
در حالت کلی انواع مختلف الکترودهای جوشکاری توسط یک سری پودر پوشش دهی می شوند که با توجه به کاربری و هدفی که در آنها از الکترود برای انجام پروژه جوشکاری استفاده می گردد جنس پوشش‌دهی روی الکترود تعیین می‌گردد مهمترین مواد قابل پوششی برای الکترود می‌توان به پوشش های اسیدی، پوشش های سلولزی، پوشش های قلیایی و همچنین پوشش های روتیلی اشاره نمود.

انواع مفتول های به کار رفته در ساخت الکترود :

  • مفتول فولاد زنگ نزن
  • مفتول فولاد کم کربن
  • مفتول نیکلی
  • مفتول آلومینیومی

انواع ضخامت های پوشش فلاکس به کار رفته در ساخت الکترود جوشکاری

  • پوشش نازک
  • پوشش متوسط
  • پوشش ضخیم
  • پوشش خیلی ضخیم

در هنگام خرید و بررسی قیمت الکترود جوشکاری ، لازم است که با نام های اختصاری الکترودها که در انتخاب نوع الکترود بسیار مهم است، آشنا شویم. سازمان AWS الکترودها را بر اساس حرف و اعداد طبقه بندی کرده که هر کدام بیانگر ویژگی های آن الکترود است. حرف E بیانگر الکترود است که قبل از یک عدد چهار الی پنج رقمی آورده می شود ( EXXXX). این الکترود در جوشکاری با قوس الکتریکی استفاده می شود.
چنانچه الکترود در جوشکاری به روش گاز انجام شود، الکترود به کار رفته در این روش با علامت اختصاری RG نشان داده می شود. 2 الی 3 رقم بعد از حرف انگلیسی نشان دهنده میزان استحکام کششی جوش است. به عنوان مثال در الکترود E100XX، عدد 100 نشان دهنده 100 K.S.I یا 100000P.S.I میزان استحکام کشش جوش است که بر حسب Weded As یا تنش زدایی بیان می شود.
موقعیت های مختلف جوشکاری که الکترود خاص خود را دارد، بر اساس عدد دوم از سمت راست مشخص می شود. مثلا در EXX1X منظور از عدد 1 کارایی این الکترود در همه موقعیت ها می باشد. در مثال دیگر EXX2X الکترودی است که فقط در Flat  و Horizontal  به کار می رود. عدد 3 نیز نشان دهنده تنها حالت Flat  و عدد 4 نشان دهنده جوشکاری در همه موقعیت ها است.
قیمت الکترود جوشکاری از لحاظ ساخت آن متفاوت است. لذا الکترودها از لحاظ ساخت نیز دسته بندی می شوند:

الکترود انجماد سریع:

این نوع از الکترودها دارای سه ویژگی مهم هستند: ایجاد قوس مقاوم، ایجاد سرباره بسیار کم و طیف گسترده کاربرد آن در صنعت جوشکاری. از انواع الکترود انجماد سریع می توان به E6010 و E6011 اشاره کرد.

الکترود انجماد پر شده :

این نوع از الکترودها دارای پوشش سنگینی بوده و توانایی خارج کردن سرباره را دارد و دانه هایی با ترکیب یکدست را ایجاد می کند. از این نوع الکترودها می توان به E6013، E6012 و E7014 اشاره کرد.

الکترود چسبان سریع:

این نوع از الکترودها دارای پوشش سنگینی روی سیم بوده و در آنها نرخ رسوب گذاری بسیار بالا است. پر فروش ترین انواع این الکترودها E6028 و E6027  است.

الکترود کم هیدروژن :

پوشش فلاکس در این نوع از الکترودها دارای مقادیر اندکی هیدروژن است که برای فولاد پر کربن به کار می رود. از جمله الکترودهای کم هیدروژن می توان به E7018 و E7028 اشاره کرد.

انواع قیمت الکترود جوشکاری

در حالت کلی با توجه به انواع مختلف الکترودهای جوشکاری که در این مقاله به آنها اشاره کردیم قیمت الکترود جوشکاری نیز متفاوت می باشد و قیمت الکترود برای هر یک از انواع و تیپ های نامبرده شده رقم آن متفاوت خواهد بود.

معیوب شدن الکترود جوشکاری

از جمله مهمترین مواردی که باعث معیوب شدن الکترود می گردد می توان به رطوبت و آب اشاره نمود در صورتیکه الکترود در معرض رطوبت و یا آب قرار گیرد کارایی و بازده خود را از دست داده و دیگر نمی توان از آن به صورت صحیح و اصولی استفاده نمود.

 

برای دریافت قیمت الکترود جوشکاری و خرید الکترود کلیک کنید

 

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *