سیم جوشهای زیر پودری و کاربرد آن ها در جوشکاری
سیم جوشهای زیر پودری سیم جوشهای توپر همراه با پودر جوش هستند که جنس آنها اغلب از استیل یا فولاد ضدزنگ میباشد. جوشکاری زیر پودری که از این سیمها بهره میبرد سرعتبالا داشته و جوش یکدستی را تحویل شما میدهد. سیم جوشها بهصورت قرقره مورداستفاده قرار میگیرند و در صنایعی چون راهآهن، کشتیسازی، سوله سازی، سکوهایی دریایی و استراکچرها استفاده میشوند.
سیم جوشهای زیر پودری را اگر در یک تعریف کلی بخواهیم شرح دهیم؛ باید بگوییم سیمهایی از جنس فولاد با مقدار آلیاژهای مختلفی هستند که روکشی از جنس مس دارند. پوشش مسی این سیمها مانع از اکسیداسیون شده و در هدایت الکتریکی نقش دارد، همچنین سبب کاهش سایش نازلها میشود.
این سیم جوشها با استفاده از پودر جوشهای مختلف در صنایعی چون راهآهن، کشتیسازی، سوله سازی، سکوهایی دریایی و استراکچرها طی جوشکاری زیر پودری یا SAW استفاده میشوند. سیم جوشهای زیر پودری در تقسیمبندی کلی به سه گروه بدون آلیاژ، کم آلیاژ و استیل تقسیم میگردد.
مکانیسم عمل سیم جوشهای زیر پودری:
سیم جوشهای زیر پودری در تعریف دقیقتر همان سیم جوشهای توپر همراه با پودر جوش هستند که جنس آنها اغلب از استیل یا فولاد ضدزنگ میباشد. جوشکاری زیر پودری که از این سیمها بهره میبرد؛ سرعتبالا داشته و جوش یکدستی را تحویل شما میدهد. سیم جوشها بهصورت قرقره مورداستفاده قرار میگیرند.
بهطورکلی در جوشکاری زیر پودری مابین فلز پایه و سیم جوش، در طول مسیر جوشکاری، قوس زیر پودر جوش ایجاد میشود و با استفاده از حرارت حاصله از تشکیل قوس، فلز پایه ذوبشده و اتصال برقرار میگردد.
در طی این فرایند؛ پودر جوش که در داخل مخزن نگهداری وجود دارد با استفاده از مجرایی به سطح کار میرسد اطراف و روی سیم جوش را میگیرد، قسمتی از آن ذوبشده با جذب اکسیژن و ناخالصیها نقش حفاظت از حوضچه مذاب را در مقابل اکسیداسیون و آلودگیهای اتمسفری بازی میکند و درنهایت سرباره تشکیل میگردد. در ادامه این جوشکاری شما بهطور مداوم شاهد یکلایه جوش و یکلایه سرباره بر روی لایه جوش هستید که باید سربارهها پاک شوند.
انتخاب پودر جوش برای سیم جوشهای زیر پودری:
این نوع از سیم جوش ها بدون استفاده از پودر جوش مناسب و باکیفیت معنی ندارند. پودر جوشها دانهبندی شده و از جنس مواد معدنی و یا فلزی هستند و به سه دسته اسیدی، قلیایی و معمولی تقسیم میشوند. عناصر شیمیایی بهکاررفته در پودر جوش شکل ظاهری آن را تعیین میکنند؛ بدین ترتیب شما با انواع پودر در بازار مواجه هستید.
باید پودر مناسب را بر اساس نوع کاربرد آن و جنس فولادی که قرار است جوشکاری شود انتخاب کنید و مقدار مصرف را متناسب با آمپر مصرفی در نظر بگیرید. در هنگام تهیه پودر سیم جوشهای زیر پودری به یاد داشته باشید؛ پودر جوشهای پیش ذوبشده در برابر اکسیژن و هیدروژن و ترکیب هیدروژنی مقاوم هستند؛ درنتیجه بهراحتی در جوشکاریها در محیطهای باز و مناطق مرطوب میتوانید استفاده کنید.
نوع آگلومره پودر جوش هم وجود دارد که برای استفاده در جوشکاریهایی که ضخامت فلزات بسیار متنوع میباشد و حدی ندارد متناسب شده
است.
به خاطر داشته باشید وقتی از سیم جوشهای زیر پودری استفاده میکنید از پودر محافظ برای صرفهجویی دو بار استفاده نکنید، زیرا سرباره باید بسیار تمیز باشد.
مزایا و معایب سیم جوشهای زیر پودری:
· سیم جوشهای زیر پودری در جوشکاریهای صنایع مختلفی کاربرد دارند؛ اما نمیتوان از آنها برای جوش دادن همه فلزات و آلیاژها استفاده کنیم. زیر پودری برای فولادهای غیر آلیاژی کمکربن بهترین گزینه است. فولادهای کربن متوسط و کم آلیاژ که در صنعت ساختمان کاربرد دارند در کنار فولاد ساختمانی که استحکام بالایی دارد در رتبه دوم هستند. برای مس و آلیاژهای مس در کنار فولادهای پرکربن چندان زیر پودری مناسب نیست؛ اما برای چدن، آلیاژهای آلومینیوم و منیزیم و تیتانیوم زیر پودری اصلاً مناسب نمیدانند، اگرچه تیتانیوم در شرایط آزمایشگاهی با این روش جوشکاری شده است؛ اما پودر جوش مناسب آن هنوز عرضه نگردیده است.
· سرباره ممکن است بهسختی پاک شود و جوش شما همچنان دارای سرباره باشد.
· ممکن است جوش شما متخلخل شود؛ زیرا احتمال وجود مواد زائد در پودر وجود دارد.
· به علت مخفی بودن قوس امکان کنترل محل دقیق جوش برای شما وجود ندارد.
در استفاده از سیم جوشهای زیر پودری شما با مزایای زیر روبرو هستید:
· نرخ رسوب جوشکاری با این نوع سیم جوشها بالا میباشد، درنتیجه شما شاهد جوشکاری پرسرعتی هستید.
· نفوذ جوش بالا است؛ بنابراین جوش با کیفیت بالایی هم خواهید داشت.
· قوس در زیر پودر پنهان میشود؛ بنابراین نیاز به استفاده از حفاظ در برابر تابشهای مضر کمتر میشود.
برای خرید این محصولات از وب سایت ایلیا صنعت اینجا کلیک نمایید
No comment