تحولی در دستگاه های جوش و انواع برند دستگاه جوش

در گذشته ای نه چندان دور و حتی همین حالا هم ، استفاده از انواع برند دستگاه جوش ، امری خیلی تخصصی نبود . چرا که تقریبا ً همه ی دستگاه های جوش از فرمول خاصی پیروی می نمودند. از دستگاه های ترانسفورماتوری گرفته تا رکتیفایرها و دینام های جوش و سایر برند دستگاه جوش هایی که در بازار بودند.

دستگاه جوش خوب کدام است؟

تقریبا می توان گفت که تکنولوژی تمام آنها ثابت و مکانیکی بود و تنها نوع استفاده از آنها برای کارهای متفاوت دارای تفاوت هایی بود. به عنوان مثال رکتیفایر ها که بازه ای بین 220 تا 380 آمپر را ساپورت می کردند در کارگاه های تولید و مونتاژ به کار گرفته می شدند. این نوع دستگاه ها از یک یکسو کننده جریان متناوب بهره می بردند.
اما نقص بزرگی که در آنها بود، میزان معیوب شدن آنها و کیفیت نامناسب جوشکاری در آنها بود. حال از هر برندی که می خواست باشد. جوشکاران سرتیفیکیت دار یا گواهینامه دار می دانند، که با بعضی از انواع حتی نو و آکبند رکتیفایر هم ، در کمال استادی به جوشکاری 4 جی و غیره، جوشکاران زیادی در آزمون پذیرفته نمی شدند ، ولی مشکل اصلی در دستگاه های جوش از هر برند دستگاه جوش بود.
البته نه اینکه عوامل انسانی نقصی نداشتند. اما با بدی کارکرد برند دستگاه جوش سنتی و قدیمی ، اشتباهات خود را به گردن دستگاه می انداختند و در بسیاری موارد نیز، ناظرین جوش این حرف آنها را می پذیرفتند. یا در مورد دینام جوش های قدیمی نیز وضع به همین منوال بود. دو نقص بزرگ کیفیت نازل جوش و سنگین بودن این نوع از دستگاه های جوش، آنها را به کلی منسوخ کرد.
در مورد دستگاه های ترانس فورماتوری کوچک که دیگر این عیب ها خیلی به چشم می آمد و در اغلب موارد اکثر الکترودها را ساپورت نمی کردند و آنهایی را که نیز ساپورت می کردند ، چه در نوع استفاده خانگی یا کارگاهی ، آنقدر ضعیف بود که با ضربه ای کوچک اتصال از هم باز می شد.
در کلیت این دستگاه ها می توان عیب بزرگ آنها را ایجاد گرمای زیاد به وسیله ی مبدل حرارتی که در دستگاه وجود داشت و کیفیت پایین جوش و ایجاد نامناسب حوضچه ی جوش اولیه برای آغاز جوشکاری عنوان کرد.
لذا، این الزام وجود داشت که با پیشرفت تکنولوژی انواع بهتری جایگزین اینگونه دستگاه ها شوند. تقریبا از حدود 30 سال قبل ، تکاپوها در کشورهای صنعتی جهان برای تولید نسل جدید دستگاه های جوش آغاز گردید. شرکت هایی با شهرت و کاربردی بودن در برند دستگاه جوش دیگر نمی خواستند محصولی را در بازار عرضه کنند که حاوی عیوب مذکور باشد . حاصل این سعی و تلاش طراحان و مهندسین چیزی نبود جز دستگاه های جوش اینورتر.
هر برند سعی کرد خود را به این حد برساند که بتواند دستگاه جوشی به فرخور نام آن شرکت تولید کند. اما سوالی که وجود دارد این است که اساسا دستگاه های جوش اینورتر چیست؟

اینورتر؛ نسل جدید دستگاههای جوش و محصول برند دستگاه جوش های تخصصی در سراسر دنیا:

نسل نو و بدیع و مدرن اینورتر ، تقریبا ً همان کارایی های دستگاه های جوش قدیمی را دارد. این موضوع، در مورد همه ی برند دستگاه جوش صدق می کند. مزایای این نوع دستگاه ها نسبت به مدل های قدیمی در میزان وزن آنهاست که بسیار سبک تر از اسلاف خویش هستند.
موضوع دوم و بسیار مهم این است که دستگاه های جوش اینورتر کیفیت جوش بسیار بالاتری نسبت به نمونه های قدیمی دارند و تقریبا می توان گفت که خطای ماشینی در جوشکاری با دستگاه های جوش از هر نوع برند بسیار کمتر شده است و به ناچار کیفیت کار جوشکار ها هم بالا رفته ؛ چرا که دیگر نمی توانند معایب کار را به گردن دستگاه های جوش از هر برند دستگاه جوش بیاندازند. اینورتر ها دارای منبع تغذیه ای هستند که توانایی میزان فرایند بالای جوشکاری می باشد.
تغییر دیگری که در دستگاه های اینورتر مشاهده می گردد، مربوط به رکتیفایرها می باشد. این دستگاه از برند دستگاه جوش که باشد، به وسیله ی تعدادی رکتیفایر و کلید، جریان جامد مداوم 60 هرتز وارد شونده به دستگاه را را به خروجی “دی سی” مبدل می سازد که کمک شایانی به کیقیت کار می نماید. علاوه بر این میزان ولتاژ خروجی آن قابل تنظیم می باشد و در تمام طول مدت کار ، به وسیله ی نرم افزاری کامپیوتری مورد بررسی قرار دارد و در موارد غیر استاندارد ، آلارم می دهد.

برند دستگاه جوش ؛ بهترین ها کدامند؟

از لحاظ برند می توان گفت که نمونه ی اصلی محصولات خارجی مثل هیوندای بهترین کیفیت را دارد. اما نمونه های ایرانی آن هم در زمره ی کالاهای با کیفیت و دارای دستگاه جوش خوبی هستند . از جمله آنها می توان به برندهای گام، آلفا ، ایران ترانس، صبا الکتریک، محک، استرانگ، و رومیکس اشاره کرد. البته بیشتر این دستگاه جوش ها فقط ظاهری ایرانی دارند و هسته اصلی آنها از کشورهایی نظیر چین، کره و … تامین می شود. اما در میان آنها اینورترهای خوبی نیز با برند دستگاه جوش ایرانی یافت می شود مثل گام الکتریک، ایران ترانس و صبا الکتریک.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *