جوشکاری co2 و ویژگی های آن

از جوشکاری co2 چه می دانید:

جوشکاری co2  جزء رایج ترین انواع جوشکاری  در این صنعت می باشد. Co2 و یا همان دی اکسید کربن از اولین گاز هایی بود که در روش قوس الکتریکی از آن استفاده شد. جوشکاری co2   به علت قیمت ارزانی که دارد بیشتر مورد توجه صنعتگران این رشته است، اما استفاده از جوشکاری co2  در مواردی که سازه نیازمند استحکام  و مقاومت می باشد توصیه نمی شود.

این نوع از جوشکاری را می توانید به دو روش  زیر انجام دهید:

روش آب خنک  و روش هوا خنک . از روش آب خنک در صنایعی که نیاز به جوش بسیار مقاوم دارند و همچنین فعالیت های صنعتی استفاده می شود . اما  روش دوم یعنی هوا خنک برای نقطه جوش و یا همان خال جوش ها کاربرد دارد.

کاربرد و ویژگی های جوشکاری co2:

در دستگاه های تمام اتوماتیک و نیمه اتوماتیک جوشکاری که طول قوس باید همواره ثابت نگه داشته شود، استفاده از جوشکاری co2  بسیار رایج است چرا که یکی از ویژگی های گاز دی اکسید کربن ثابت بودن طول قوس در هنگام جوشکاری است.  گاز co2    گازی است که بیشترین کاربرد را در جوشکاری های فولاد معمولی دارد.
یکی از ویژگی های این جوشکاری  قدرت حفاظتی این گاز می باشد. در صنعت جوشکاری هر قدر بتوان از نفوذ گاز های ازت و اکسیژن به محل جوشکاری جلوگیری کرد به همان میزان منطقه ی مورد نظر جوشکاری از کیفیت بهتری برخوردار خواهد بود. این جوشکاری یک روش بسیار عالی برای حفاظت از ورود این گاز ها به محل جوشکاری می باشد.
از این شیوه ی  جوشکاری برای انواع فلزت در انواع ضخامت ها استفاده می شود.  اما بهرحال چون در این نوع جوشکاری از ابزار  و سایل زیادی استفاده می شود میزان خطا در آن نیز به نسبت سایر گاز ها بیشتراست. به همین دلیل بهتر است تا هنگام استفاده از این نوع گاز از از نوع مرغوب آن استفاده شود و محل جوشکاری  را از رطوبت و  زنگ زدگی، چربی و سایر آلودگی ها کاملا پاک کرد و  از الکترو های مناسب با آن استفاده کرد. در این نوع همواره لایه ایی نازک از سرباره بر روی محل جوش می نشیند که پس از پایان کار باید محل از این سرباره پاک شود.
هنگام جوشکار ی با گاز co2    به صدای جوشکاری دقت کنید. شما باید یک صدای یکنواخت و ممتد را بشنوید. اصطلاحا گفته می شود در جوشکاری co2  صدا باید زنبوری باشد و هیچگونه قطع و وصلی در صدا ایجاد نشود.
در هنگام جوشکاری با گاز co2  سعی کنید محیط دارای تهویه ی مناسب باشد تا گاز های سمی که حین جوشکاری ایجاد می شوند به فرد آسیب نرسانند.
در هنگام استفاده از این نوع جوش حتما به رطوبت لباس خود دقت داشته باشید . کار با لباس مرطوب می تواند خطر شوک الکتریکی را افزایش دهد و از این رو همواره توصیه می شود چنانچه هنگام کار در اثر گرما و تعرق بالا لباس خیس شد . حتما لباس را تعویض کنید تا از بروز خطر جلوگیری شود.

مزایا و معایب استفاده از جوشکاری co2:

  • این جوشکاری نرخ رسوبی بالایی دارد که دامنه ان بین 8 تا 12 کیلوگرم در ساعت می باشد.
  • در این جوشکاری  نیاز به تعویض الکترود نمی باشد.
  • با  جوشکاری co2  می توانید در تمامی حالات جوشکاری را انجام دهید.
  • در برخی از جوشکاری ها می توان جوشکاری را به صورت مکانیزه انجام دارد. استفاده از جوشکاری co2  می تواند این امکان رابرای شما فراهم کند.
  • با استفاده از این جوش محدودیتی در ضخامت قطعات وجود ندارد.
  • یکی از مزیت ها ی خوب این جوشکاری  عدم وجود گل جوش و ایجاد جوش های سالم و دقیق تری در محل اتصال می باشد.

از مهمترین معایب جاین جوشکاری گران بودن و پیچیده بودن دستگاه های آن است .

در این جوشکاری در فضای باز با محدودیت مواجه هستید، چون از قوس های الکتریکی می باشد.
در این نوع از جوشکاری به دلیل تجزیه ی دی اکسید کربن به اکسیژن و مونواکسید کربن قبل از جامد شدن جوش، این گاز ها و مواد اضافی از محل جوش خارج و در نتیجه منافذ کمتری در جوش ایجاد خواهد شد این امر باعث می شود تا محل جوشکاری سطحی یکنواخت داشته باشد.

 

برای خرید سیم جوش co2 از وبسایت ایلیاصنعت اینجا کلیک نمایید.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *